Sistem saati: 10 Eylül 2010, 08:52

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 50 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: Spd Kullanmak isterseniz iki kere düşünün...
İletiTarih: 11 Şubat 2009, 23:20 
Normal Üye
Normal Üye
Kullanıcı avatarı

Çünkü düşüş sola doğru gerçekleşiyor ve sol ayaktan destek alarak takla atıyorum. Yani sol ayakkabının pedaldan ayırmak için herhangi bir güç uygulanmıyor, taaki bisikletten ayrılıncaya kadar .;

Bisiklet bir amaç değil, Araçtır

Profile bak E-posta  
İletiTarih: 12 Şubat 2009, 02:39 
Normal Üye
Normal Üye
Kullanıcı avatarı

Bisikletcanavari yazdı:
Çünkü düşüş sola doğru gerçekleşiyor ve sol ayaktan destek alarak takla atıyorum. Yani sol ayakkabının pedaldan ayırmak için herhangi bir güç uygulanmıyor, taaki bisikletten ayrılıncaya kadar .;

aman o zamana kadar sana bi şey olmasında .;

Profile bak E-posta  
İletiTarih: 25 Haziran 2010, 08:33 
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Herkese merhaba ;
Bende SPD pedala yeni başlayanlardanım. Look Quartz pedalımı alır almaz kendimi attım dışarı. An ve an size geçen süreci ve insan üzerindeki etkilerini anlatıyorum. .hi

SPD PEDAL İLK KULLANMA BELİRTİLERİ
Soğuk terleme
Aşırı stres hali
Korku
Frene basmayla birlikte meydana gelen tedirginlik
Pedal basmada adaptasyon bozukluğu
Aşırı heyecana bağlı kontrolsüzlük

SPD PEDAL İLK KULLANMA BELİRTİLERİ ( KAÇINILMAZ SON ; DÜŞÜŞ
İnsan beyni mükemmel bir organdır. O bir tanrı gibi bütün bedenimizi yönetir. Ve bize bazı şeyleri öğretmek için bazen bize oyunlar oynaya bilir. Biz ayağımız bisiklete bağlı seyir halindeyken artık sorun olmadığını ve bu işi çözdüğümüzü düşünürüz. Oysaki bu böyle değil. Daha bedenimizin bisiklete kilitli olduğunu temel reflekslerimmize yansıtmamışızdır. Bunun için bir şey lazım. Bir olay yada bir senaryo. İşte o kaçınılmaz son. İlk düşüş ! O düşme anında beyin neden düştük diye bir dizi analizden sonra " Evet artık yaşamış olduğun stresin nedenini biliyorum , ve bu stresten çıkma vaktin geldi" diyerek ilgili reflekslere hayatımızın sonuna kadar bizimle gelecek olan o komudunu verir.

Öyle bir ilginçtir ki ( kendim için konuşuyorum) ilk düşüşümden sonra üzerimdeki bütün stres hali gitti ve ayak reflekslerim mükemmel çalışmaya başladı. ( SPD PEDALI TAM ANLAMIYLA KULLANABİLMEK İÇİN , BİR DÜŞÜŞ MUTLAKA KAÇINILMAZ SONDUR)

SPD PEDALIN FAYDALARI
Bu güzel icadı kullanmaya başladığım andan itibaren, bu güne kadar bisikleti yanlış kullandığımı fark ettim. Çünkü pedala yanlış basma yüzünden , bacağımdaki yanlış kaslar çok çalışmış , onlar gelişmiş ve temel bisiklet sporu için gelişmesi gereken kaslarım fazla gelişmemişti. SPD pedalla birlikte pedala doğru basmayı , doğru bisiklet süremeyi ve doğru pozisyonu öğrendim. Çok dik inişlerde , tırmanışta , ani hızlanmam gereken durumlarda( köpek kovalaması , bahçesine girdiğim amacanın "laynnn inin o kiraz ağacından, hanım tüfeğimi ver!" deyip kovalaması .heh ) durumlarında son derece işe yarıyor.
SPD pedal kullanın , kullandırın. Gerçekten olmazssa olmazlardandır bu icat. Sevgilerimle. .hi

Profile bak E-posta  
 İleti başlığı: Re:
İletiTarih: 25 Haziran 2010, 09:23 
Daimi Üye
Daimi Üye
Kullanıcı avatarı

ADM COACH yazdı:
.......bir şey kullanacağınız zaman kafanızdan olumsuz ve tehlikeli duygular geçiyor ise bu duygulardan kurtulana kadar o işe girişmeyin..KARAR SİZİN..BOL VE SAĞLIKLI PEDALLAR
.hi

Profile bak E-posta  
İletiTarih: 06 Eylül 2010, 17:13 
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Her Keze Merhaba ,

Normal pedal dan Kilitli pedala geçme kararı alan biri olarak konu dikkatimi çekti ve tüm yorumları eksiksiz okudum çıkardığım sonuç illaki düşücez gibi gözüküyor .hahaha risklerinin olduğu kadar avantajlarınında olduğunu analiz ettim keza İstanbulda halen risk almadan parkur yapabilen varmı sizce oda yok o yüzden kilitli pedala geçicek arkadaşlar için ve benim içinde dahil şöyle diyebilrimiyiz çok faydalı ama tercih edenlere pedal anahtarı evin bir köşesinde bulundursunlar zaten SPD ye geçince pedalların boşa çıkıcak pedal değiştirmek çokda zor değil hatda ayakkabı giymek kadarda kolay tanık oldum bu işleme tur için yapdığı parkura göre pedalını taksın geçmek isteyen arkadaşlar fakat genel olarak tüm yorumculara teşekkürler bu olguyu kafamda yaratmış oldunuz.

SPD Sloganımızda
Halısaha DA Çivisiz Çimsaha DA Çivili Giyelim
Olsun .by

Profile bak E-posta  
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 50 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz