Sistem saati: 03 Eylül 2010, 22:24

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 14 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: TEMA Nerede?
İletiTarih: 06 Aralık 2008, 22:07 
PS Topluluk Koordinatörü
PS Topluluk Koordinatörü
Kullanıcı avatarı

Değerli bisiklet dostları;

Yakın zamanda geçirdiği kaza yüzünden ölümden dönen ve 2 sene bisiklete binemeyecek olan Gizem Altın arkadaşımızı çoğumuz tanır. Kendisini BisikleTema projesinden tanımıştık. Yapmış olduğu kaza sonucunda destekçisi Tema ve sponsoru Genel Yaşam Sigortası'nın yapmış olduğu çirkinliğe karşı duyarsız kalmamak, bizler de elimizden geldiğince bir şeyler yapmak istedik.

Bu sebeple topluluğumuz adına bir basın bülteni oluşturarak kendi kaynaklarımız vasıtasıyla basına gönderdik. Bu bülteni basınla bağlantısı olan tüm arkadaşlarımız kullanabilir.

basın bülteni aşağıdaki gibidir:

TEMA Nerede?

Küresel ısınmaya karşı ‘bisikletin motorlu taşıtlara alternatif bir ulaşım aracı’ olduğunu tüm dünyaya duyurmak için BisikleTEMA adı altında 10 Mart’ta İstanbul’dan Sidney’e doğru yola çıkan Gizem Altın ve Amerikalı eşi Bryan Nance Kazakistan’da beklenmedik bir kazayla karşılaştı.
Yaklaşık 5 bin kilometre yol yaptıktan sonra Kazakistan’ın Almati kenti yakınlarında bir düğün konvoyundaki araç Gizem Altın’a çarptı. Turu yarım kalan Altın, iki yıl bisiklete binemeyecek. TEMA’nın desteğiyle yolculuğa başlayan arkadaşlarımız, giderken şaşalı bir şekilde uğurlanmasına karşın yapmış olduğu kaza sonrasında kendisine hiçbir şekilde destek verilmedi.
Öncelikle TEMA’nın kendisine tahsis edilmiş olan Bisikletema internet bloğunu kapatması ve ardından sponsoru Genel Yaşam Sigortası’nın sağlık masraflarını karşılamayacağını bildirmesi kendisinde ikinci bir yıkıma yol açtı. Sigortanın gerekçesi ise sadece yurt dışında yapılacak olan tedavi masraflarını karşılamayı taahhüt etmeleriymiş.
Peki soruyoruz; Gizem sadece Tetürdiyot ve kendisine hiçbir şekilde ne olduğu söylenmeden yapılan iğneler haricinde bir şey bulunmayan bir hastanede ölüme mi terk edilmeliydi?
Peki ya kendisi için sempozyumlar düzenleyen, tanıtımlar yapan ve öve öve bitiremeyen Tema nereye kayboldu? Çevre ve insan için çalışan bu vakıf neden Gizem’i yarı yolda bıraktı?
Bizler Pedal Sesi Bisiklet Topluluğu olarak aramızdan bir doğa sever bisiklet dostunun bu denli acımasızca yarı yolda bırakılmasına, kendi kaderine terk edilmesine göz yummak istemiyor, sponsoru Genel Yaşam Sigortası ve destekçisi TEMA’yı yapmış oldukları bu duyarsız hareketten ötürü şiddetle kınıyoruz.

Pedal Sesi Bisiklet Topluluğu

Yavuz Ergun

Profile bak E-posta  
 İleti başlığı: Re: TEMA Nerede?
İletiTarih: 06 Aralık 2008, 22:32 
Normal Üye
Normal Üye
Kullanıcı avatarı

Kesinlikle katılıyorum.

Bireysel olarak yapabileceğimiz bişeyler varmı?

Bisiklet bir amaç değil, Araçtır

Profile bak E-posta  
İletiTarih: 07 Aralık 2008, 14:54 
Normal Üye
Normal Üye
Kullanıcı avatarı

Bisikletcanavari yazdı:
Kesinlikle katılıyorum.

Bisikletlileri toplumda bir güç olarak görmeyen her türlü zihniyet ve kurum yeri geldiğinde bizleri anında problem ilan edecek ve satacaktır.Bunda, bizlerin bir araya gelip bizim için önemli olduğuna inandığımız günlerde sayı olarak ne kadar çok olduğunu gösterememizin de rolü var, diye düşünüyorum.Önümüzde 7 Haziran var bireyselliği bir kenara bırakıp, birey olarak o gün için neler yapabilirizi düşünürsek bence iyi bir yol katetmiş oluruz..Sevgiler..

Profile bak E-posta  
İletiTarih: 07 Aralık 2008, 15:12 
Topluluk Yöneticisi
Topluluk Yöneticisi
Kullanıcı avatarı

Tema nin nerede oldugunu bilemiyorum ama Gizem arkadasimizin ne durumda oldugu malum..
Soruna genel olarak yaklasmak istiyorum..
Sorun bir bisikletçiye sahip çikma sorunudur..
Bir bisikletçi bir amaç ugruna yola çikiyor..arkasinda destekler var..garantiler var..sigorta o demek..
hersey güllük gülistanlik giderken problem yok ama bisikletçinin basina bir kaza geliyor..hepimizin basina gelebilecek cinsten..her zaman her yerde olabilecek cinsten..
Biz bisikletçiler olarak ne yapiyoruz..sahip çikiyoruz..bunu her zaman göstermek istiyoruz..dogrusu bu..GPA da kaza yapan arkadasimizada sahip çikiyoruz..ölümden dönen bir bisikletçi arkadasimizin esine de sahip çikiyoruz..iste bisikletçi dayanismasi bu ..olmasi gereken bu..
PSBT bir adim daha atiyor..sadece dayanisma göstermekle kalmiyor, olayda yamuk yapanlari kiniyor ve teshir ediyor..Tipki Mavi bisiklette yaptigimiz gibi..bir çok alanda yaptigimiz gibi..

Gûnkut 'un yaklasimina oldukça deger veriyorum..ve toplumda bizi güç görmemek meselesi ile kurdugu baglantiyi son derece yerinde buluyorum..Bunu 7 haziran önerimizle birlestirmesine katiliyorum.
Elbette kinayalim..bisiklete, bisikletçiye sahip çikalim..ama sunu unutmayalim..
baska kaziklar yememek için yalniz olmadigimizi bir güç oldugumuzu hissettirelim..iste bunun yolu
7 haziranlardan 18 eylül lerden geçiyor
saygilarimla

Bisiklette bireysel ve dar grupsal degil, kollektif bir örgütsel yapi, birlik ve dayanisma,sonuçta kurumlasmayi getirecektir ki, iste bu gelisim, bisikletli yasamin ülkemizde gelismesinin önünü açip hizlanmasini saglayacaktir..

Profile bak E-posta  
İletiTarih: 08 Aralık 2008, 01:38 
Normal Üye
Normal Üye
Kullanıcı avatarı

Bayramda İstanbul'da olacak bisikletçiler ve İstanbul'lu pedal dostları;hep beraber toplanıp Gizem arkadaşımızı ziyaret edelim mi ne dersiniz?

Profile bak  
İletiTarih: 08 Aralık 2008, 18:34 
PS Topluluk Koordinatörü
PS Topluluk Koordinatörü
Kullanıcı avatarı

Aslında güzel olurdu hocam ama Gizem şu an bir kaç haftalığına Amerika'daymış.

Yavuz Ergun

Profile bak E-posta  
İletiTarih: 08 Aralık 2008, 22:11 
Normal Üye
Normal Üye
Kullanıcı avatarı

serkan önhan yazdı:
Bayramda İstanbul'da olacak bisikletçiler ve İstanbul'lu pedal dostları;hep beraber toplanıp Gizem arkadaşımızı ziyaret edelim mi ne dersiniz?

Çok uzun cümlelerle anlatılmak istenen şeylerin özünde bence işte bu ''duygu'' yatmaktadır.Son günlerde duyduğum en aklıbaşında önerilerden birini yapmışsın tebrik ederim Serkan.

Profile bak E-posta  
İletiTarih: 10 Aralık 2008, 15:14 
PS Topluluk Koordinatörü
PS Topluluk Koordinatörü
Kullanıcı avatarı

Bisikletcanavari yazdı:
Kesinlikle katılıyorum.

Herkesin bireysel olarak yapabileceği en güzel şey çevresindeki tüm gruplara ve bireylere bu açıklamayı okutmak, insanların böylesine çirkin bir olaydan haberdar olmasını sağlamak. Bu konuda her türlü kaynaktan yararlanabiliriz. (mail grupları, facebook vs..) Ben sonuçta bir basın bülteni olması ve bir topluluk adına yollanmasının daha etkili olacağını düşünerek Pedal Sesi ismini kullandım. Sizler aynı açıklamayı herhengi bir isim kullanmadan veya kendi topluluk veya birey isminizi kullanarak da yollayabilirsiniz. Söylemiş olduğum gibi temel amaç metnin mümkün olduğunca yayılması...

Yavuz Ergun

Profile bak E-posta  
İletiTarih: 10 Aralık 2008, 19:24 
Normal Üye
Normal Üye
Kullanıcı avatarı

Pedal Pedal Türkiye yazdı:
Bisikletcanavari yazdı:
Kesinlikle katılıyorum.

Herkesin bireysel olarak yapabileceği en güzel şey çevresindeki tüm gruplara ve bireylere bu açıklamayı okutmak, insanların böylesine çirkin bir olaydan haberdar olmasını sağlamak. Bu konuda her türlü kaynaktan yararlanabiliriz. (mail grupları, facebook vs..) Ben sonuçta bir basın bülteni olması ve bir topluluk adına yollanmasının daha etkili olacağını düşünerek Pedal Sesi ismini kullandım. Sizler aynı açıklamayı herhengi bir isim kullanmadan veya kendi topluluk veya birey isminizi kullanarak da yollayabilirsiniz. Söylemiş olduğum gibi temel amaç metnin mümkün olduğunca yayılması...

Aradığım cevabı oldukça açık ve net bir şekilde buldum .ok
Tez elden bisikletmagazin.com'da sizin basın bülteninizi yayınlıyorum .;

Bisiklet bir amaç değil, Araçtır

Profile bak E-posta  
İletiTarih: 13 Aralık 2008, 23:05 
Normal Üye
Normal Üye

Sevgili dostlarim,
Desteginiz icin Pedal Sesi'ne ve her birinize teker teker tesekkur ederim.
Turu tamamlayamamak berbat bir duygu. Ama bu kadar ciddi bir kazadan canli ve tek parca ciktigim icin sukrediyorum.
Yola cikarken kaza ihtimalini goze almistik... Soyulmayi, ac ve susuz kalmayi, gunler hatta haftalarca yikanmamayi da (ve bunlarin hepsi de oldu!)... Ama Turkiye'ye dondugumuzde basimiza gelecekleri hic tahmin etmemistik. Esimin gonullu olarak hazirladigi web sitesinin bizden habersiz 'sistem coktu, IT'ci tatilde' denerek apar topar kapatilmasi, ben hasta yatagimda yatarken bisikletlerin geri istenmesi derken bir de hastane masraflariyla basbasa kaldik. Hem de arkamizda (!!) bir saglik sigortasi sponsorumuz, proje sahibi bir buyuk kurum varken! Bu nasil birsey anlayabilen varsa lutfen bana da anlatsin.
Burada sorun para degil. Devran doner, para bir sekilde hallolur, saglik olsun. Ama ortada buyuk bir haksizlik var. Eger bizim basimiza gelenler icimizden baska birinin basina gelseydi, su anda benim yapmaya calistigim seyi yapmasini soylerdim: Elinden geleni yap, yapilanlar yapanlarin yanina kalmasin, en azindan baskasinin basina gelmesin. Yola kimlerle ciktiginiza dikkat edin ve asla policenizi asla baska kurumlarin elinde birakmayin.
Sevgiyle, saglicakla kalin,
Gizem

Profile bak  
İletiTarih: 14 Aralık 2008, 10:28 
Topluluk Yöneticisi
Topluluk Yöneticisi
Kullanıcı avatarı

Degerli Gizem,
Ifade ettiklerin gerçekten herkesin kisisel planda dikkat etmesi gereken seyler..Bunlar önemli gerçekten ..Olayin karsimizdaki, iliskide oldugumuz kurumlar ve kisiler açisindan durumu bu.

Ama çok daha önemli olan birsey var..Bizim konumumuz ..Onu her firsatta ifade etmeye çalisiyoruz..çok fazla tekrar etmek durumunda kalsak bile..

Türkiyedeki tüm kurumlar ve kisiler bilmelidirlerki; Bu ülkede bisikletseverler vardir..Bisikletçi/bisikletliler yalniz degildir..Belli bir güçleri vardir..örgütlüdürler ve birbirlerine sahip çikarlar, dayanisma içerisindedirler..

Iste bu özlemini duydugumuz, yaratmaya çalistigimiz yukari satirlardaki ifadenin, maalesaf reel yasamda karsiligi yok...tabiri caizse daha yememiz gereken bir firin ekmek var, katetmemiz gereken yollar var..Ama bu noktaya gelecegiz..Buna inaniyorum..

Bisikletçi/bisikletlilerin gücü ve varliklari bilindigi takdirde daha basindan bir çok seyi engellemis oluruz.
Iste önümüzdeki süreç bu daginik konumdaki bisikletli güçlerinin toparlanmasi ve en azindan birlikte hareket etme noktasina gelme sürecidir ki bir daha ayni seyler yasanmasin..
Tekrar geçmis olsun diyorum..Bisiklete bir süre binemesende bisiklet hareketinin içinde olacagini biliyoruz..
sevgilerimle
ali nejat
Tekerlek Izi Yazari

Bisiklette bireysel ve dar grupsal degil, kollektif bir örgütsel yapi, birlik ve dayanisma,sonuçta kurumlasmayi getirecektir ki, iste bu gelisim, bisikletli yasamin ülkemizde gelismesinin önünü açip hizlanmasini saglayacaktir..

Profile bak E-posta  
İletiTarih: 14 Aralık 2008, 22:58 
Daimi Üye
Daimi Üye
Kullanıcı avatarı

haberi yeni okudum.bu kocaman bir ayıptır.Türkiyenin en güvenilir ve konusunda samimi bilinen TEMA vakfına yakışmamıştır.Umarım hatalarını telafi ederler.
Gizem kardeşimize büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

http://www.habername.com haber sitesi editörü olarak hemen konuyu internet ortamında manşet haber olarak girdim. link aşağıdadır.
http://www.habername.com/news_detail.php?id=12831

Profile bak E-posta  
İletiTarih: 03 Ocak 2009, 21:07 
Gezgin
Gezgin
Kullanıcı avatarı

Gizemcim kızgınlığında son derece haklısın ve inan senin yerinde olsaydım aynı şeyi yapardım.

Sponsorlarımız da insanımız gibi. Başarılı olursan "biz yaptık", başarısız olursan veya bir aksilik çıkarsa "sen yaptın". O yüzden çok şaşırdığımı söyleyemeyeceğim. Ancak böyle bir durumun bir bisiklet dostumun başına gelmesi inan çok üzücü.

Neyse ki sağlık durumun iyi. Biliyorum ki en kötü durumlarda bile bir neşe noktası çıkartabilecek kadar güçlüsün. Bisiklete yeniden döneceğin günleri düşünerek gülümse hayata. Bu tatsız olayların sonuçlanmasında ve bundan sonraki projelerde başarılar diliyorum.

Sevgiler... .by

Profile bak  
İletiTarih: 14 Ocak 2009, 13:08 
Daimi Üye
Daimi Üye
Kullanıcı avatarı

selam tüm bisiklet seven dostlarım
gizem altın arkadaşımızı taksimden yolcu etmiştik köprüden zevkle geçmiştik kaza beni çok üzdü temanın onu yalnız bırakması daha çok üzdü arkadaşlar 52 lik yaşlı bir fosil olarak savaşa devam durmayacağız ve bisikleti bu ülkeye anlatacağız gerekse yapılan organizasyonlarla gerekse bisiklet yarışlarıyla gerekse yapılan şehirler arası ve şehir içi turlarla hepimiz birimiz birimiz hepimiz için daha çok bisiklet yolu istiyoruz diyerek bir organizasyona şimdiden destek ve imzamı atarım bu organizasyon yapılabilinir bisiklete saygı etkinliklerinin çoğaltılması gerekli ve durmadan yapılmalı katılım sağlanmalı durmadan etkinlik yapalım karda kışta soğukta her zaman her vakit durmak yok pedallarımızla yollara devammmmmmmmmmmmmm apaçi robocop kızılderililer haklıydı ugh

zavallıların yaşamaya hakkı yoktur benim insan sevgimin baş ilkesi onlar yıkılıp gitsinler diye yardım edilmelidir

Friedrich Nietzsche

Profile bak E-posta  
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 14 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz

Arama: