Sistem saati: 09 Eylül 2010, 08:49

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Bisikletiniz sizin hakkınızda ne düşünüyor acaba,merak eden
İletiTarih: 15 Şubat 2010, 16:08 
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Bu başlığı atarken,daha bugün sitenize üye oldum ve site gerçekten de hoşuma gitti.Evet çok sevdiğiniz bisikletiniz acaba sizin hakkınızda ne düşünüyor acaba?Bazen bir deniz kıyısında güzel bayanları gördüğünüzde bisikletle en azından arka frene bastığınızda ve arka tekerleğiniz kaydığında belki sizin hoşunuza gidecektir.Fakat sevgili bisikletiniz size isyanını daha sonra dış lastik değiştirmekle veya lastiğinizin ömrünü kısaltmakla mutlaka gösterir.Diyeceksiniz ki herkes ekmek yemeli.Tabii ki doğru.Fakat bu dış lastik normal kullanımda 2 sene gideceği yerde.Neden 1 sene gitsin.Maddi durumunuz iyiyse,bisikletinizi değiştirin derim.Ama maddi durumunuz orta halli veya kötüyse,bisikletinize 10 TL verip,bir dış lastik almak zorlaşır.

Benim kendi bisikletimde V frenli ve fren pabuçlarını 2 senedir,kullanıyorum.Fren pabuçları otomobillerdeki ne kadar fazla kullanılırsa,o kadar çabuk aşınır.Yerine göre freni kullanmak gerekir.
Kendim bisikletimi nazik kullanırım.Mesela;otomobildeki gibi iyicene o dişlide hızlanır,pedalın az buçuk boşta olduğu zaman vitesi büyütürüm.Bisiklet başlı başına bir hastalık,tekerlek kaydırmakla veya patinaj çekmekle bisikletten tat alamazsınız.Sadece anlık sevinçtir,bence.Ya yere düştüğünüzde,canınız yandığında veya bir parça uzun süre beklediğinizde mi?"Keşke yapmasaydım,zaten kızlarda bakmamıştı"diyeceksiniz.

Arkadaşlar bugün iddaa ediyorum;bisiklet toplamak,otomobil motorunu toplamaktan zordur.En ufak bir yanlış,sizi allah göstermesin öbür tarafa yollar.Bisikletiniz size zaman zaman bazı sesler ve uyarılar gösteriyorsa sakın yabana atmayın.

Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.Herkese sağlıklı günler dilerim. .bike

Profile bak E-posta  
 İleti başlığı: Re: Bisikletiniz sizin hakkınızda ne düşünüyor acaba,merak eden
İletiTarih: 15 Şubat 2010, 20:50 
Daimi Üye
Daimi Üye
Kullanıcı avatarı

Ne ilginç bir bakış açısı.. .angel
Teşekkürler..

Bana şehir içinde Jeep kullanmak kadar garip geliyor ( ya da İngiliz'lerin yaptığı, yasakladığı gibi görgüsüzce! geliyor ) şehir içinde, düz yolda dağ bisikletine binmek..

Gerçi yurdum da pek düzgün yol yok.. çok ta haksız sayılmayız ama yine de bir dağ bisikletinin meskenin dağlar olduğunu, dolayısıyla bisikletim Skati'yi bu buluşmalarda daha mutlu, daha verimli, performanslı bulduğumu düşünüyor, buna inanıyorum.

En çok, hafta içi koşturmalarının arasında zaman bulamayıp, gezemediğimizde, odasında bakımdan geçmiş, lastikleri bile parlatılmış, arkadaşlarına ve dağlara kavuşmak için heyecanının zirve yaptığı; ilk buluşma noktalarındaki hal ve hareketleri hoşuma gidiyor.. Hele tur sonrası, her yeri çamur içindeyken, eve sokmadan önce, karnını gıdıklayarak, köpüklü köpüklü temizlerken... öyle sevimli oluyor ki kerata... frenlerini ısırasım geliyor.. .heh

En son Sencer KAN tarafından, 15 Şubat 2010, 21:52 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Profile bak E-posta  
İletiTarih: 15 Şubat 2010, 21:20 
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

siz anlaşılan bisikletinizi çok seviyorsunuz.Aslında şu da hayal değil,her ilde ayrı bisiklet yolları ve normal yollarımızın düzgün olması.Tabii ki bu sorunun onlarca nedeni var.Bisiklet çevreye zararlı bir vasıta değil,fakat Türkiyede belirli bir yaştan sonra terk ediliyor.Oysaki Japonyada her yaştan insan bisiklete biniyor ve bugün Japonya Dünyaya kafa tutuyor.Bizler ise;askerden geliyoruz,hadi bir araba alsam diye didiniyoruz.Yanlışsın yurdum insanı yanlışş

Profile bak E-posta  
İletiTarih: 29 Temmuz 2010, 23:52 
Yeni Üye
Yeni Üye

bisiklet,yol ve pedalcı.3 kader arkadaşı.maalesef avrupa birliğine girmek için neredeyse yarım asırdır gayret gösteren türkiyemizde en ihmal edilen işlerden biri de bisiklet yollarının olmayışı. bir pedalcı arkadaşım anlata anlata bitiremiyor konya'nın bisiklet yollarını.buradan konya belediyesi başkan/başkanlarını ve çalışanlarını tebrik ediyor,teşekkürlerimi sunuyorum.dilerim başta dünya başkenti istanbul belediyesi olmak üzere diğer belediyelerimize de örnek olur.bir de sayın 4 teker sürücü,kaptan ve şöförlerinden bisikletlilerimize karşı daha dikkatli olsunlar ve yarışmaya(!) kalkışmasınlar.her türlü sürücülere sağlıklı ve keyifli sürüşler ve yolculuklar dilerim.

Profile bak E-posta  
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz

Arama: