Sistem saati: 10 Eylül 2010, 09:54

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 13 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Bisikletlerimiz için İmza Kampanyası! - İDO'ya..
İletiTarih: 12 Temmuz 2010, 17:59 
"Pedal Sesi" Kurucusu
"Pedal Sesi" Kurucusu
Kullanıcı avatarı

Merhaba Arkadaşlar,

Çoğunuzun bildiği gibi, şehir hatları vapurlarında bisiklet ücretsiz olduğu halde (olması gereken) deniz otobüslerinde bisiklete ücret alınıyor (kabul edilemez!).

Pedal Sesi Bisiklet Topluluğu olarak, deniz otobüslerinde bisikletin ücretsiz olması için bir imza, basın ve iletişim kampanyası başlattık. Aşağıdaki linkte dilekçe metnini okuyabilir, imza atabilirsiniz.

İmzalar, kampanya sonunda İDO ve Ulaştırma Bakanlığı'na iletilecek. İmza kampanyasıyla birlikte basın ve iletişim çalışmaları da yapacağız. Üst düzeyde yetkililere ulaşmaya çalışacağız.
Deniz otobüsünü hiç kullanmayabilirsiniz, hatta deniz kıyısında yaşamıyor bile olabilirsiniz. Ama bu kampanya, dünyadaki tek sürdürülebilir ulaşım aracı olan bisikletin bir ulaşım aracı olması kampanyasının bir parçasıdır. Bisiklet, var olan ulaşım sistemine entegre edilmediği sürece, bisikletle ulaşım mümkün olmayacak. Bisiklet kullanımının cezalandırılması değil, ödülledirilmesi gerekiyor.

http://www.pedalsesi.com/idoya/

Bol bisikletli günler...

Pedal Sesi Bisiklet Topluluğu

Profile bak  
 İleti başlığı: Re: Bisikletlerimiz için İmza Kampanyası! - İDO'ya..
İletiTarih: 16 Temmuz 2010, 12:54 
Editör
Editör
Kullanıcı avatarı

Kampanya çok iyi gidiyor dostlar. 1000. imzaya ulaşmak üzereyiz. Desteğiniz için teşekkürler.

Hoşgörü Üzerine...
Türkçe üzerine...

Profile bak E-posta  
İletiTarih: 20 Temmuz 2010, 11:32 
Normal Üye
Normal Üye

2 dakika öncesi itibariyle 1190 olduk :)
atlas online, doğa derneği, buğday derneği, sad (su altı araştırmaları derneği), yeşil gündem de projeye tanıtım desteği verdi.
ağustos ayının sonuna kadar imza topladıktan sonra yetkililerin kapısını çalacağız.
pisiklet kardeşliği adına,
gizem

Profile bak  
İletiTarih: 11 Ağustos 2010, 09:46 
Normal Üye
Normal Üye

Pedal Sesi kampanyasından sonra basın sürekli İDO'yu arayınca İDO Genel Müdür Yardımcısı tarafından toplantıya çağırıldık. Yarın Pedal Sesi, Bisikletliler Derneği, Çevre Avukatları Derneği temsilcileri olarak toplantıya gidiyoruz. Yanımızda Doğa Derneği, Buğday Derneği ve Atlas Dergisi destek mektupları ve tabii ki sizlerin imzaları olacak. Şans dileyin, bakalım bu sefer şeytanın bacağını kırabilecek miyiz...

Profile bak  
İletiTarih: 20 Ağustos 2010, 18:04 
Normal Üye
Normal Üye

selam arkadaşlar, kusura bakmayın hemen yazamadım. bir çevre derneğinde çalışıyorum ve çok acil durumlar gelişti... malum pek çevre dostu bir ülke değiliz... neyse...
toplantıya pedal sesi'ni temsilen ben, bisikletliler derneği başkanı murat suyabatmaz ve başkan yardımcısı ve çevre hukuku derneği'nden mukadder usanmaz olarak katıldık. ido'yu temsilen genel müdür yardımcısı, basın müsteşarı ve operasyondan 2 görevli vardı.
yaklaşık 2 saat süren toplantıda, bisikletleri güvenlik nedeniyle hızlı deniz otobüsüne ücretle aldıklarını söylediler. bunun para kazanma amaçlı yapmadıklarını, caydırıcı bir etmen olarak kullandıklarını söylüyorlar. deniz otobüslerinin yük taşımaya uygun olmadığını, bisikletlere izin verilirse ve çok sayıda bisiklet gelirse (mesela bir tur) acil çıkışların kapanacağını söylediler. biz de argüman olarak,
1. bisikletin bir ulaşım aracı olarak desteklenmesinin, topluma ve geleceğe yapabilecekleri en büyük hizmet olacağını
2. bisikletin ön tekerleğinin çıkarılarak bavul boyutuna getirilebileceğini
3. eğer mesele para değilse o zaman belli bir rakam belirleyip her deniz otobüsnde o kadar bisikletin ücretsiz alınmasını
4. batı ülkelerinde olduğu gibi bisikleti puset veya tekerlekli sandalye statüsünde değerlendirmeleri gerektiğini söyledik.
5. şehir hatları vapurlarında bisikletlerin konabileceği/kilitlenebileceği özel bölümler yapmalarını talep ettik.

sonuç: toplantıdan bize evet çıkmadı. ancak operasyonla birlikte, acil çıkış kapılarını engellemeden nasıl bisiklet konabileceğinin araştırılacağını, bundan sonra ısmarlanan deniz otobüslerinde bisiklet konacak yer ayrılması üzerine çalışacaklarını söylediler. konuyla ilgili bizden 1-2 ay süre istediler ve geri dönecekler. babam da kaptan olduğu ve çocukluğum denizde geçtiği için söylediklerinin doğru olduğunu biliyorum. denizdeki güvenlik önlemleri, karadakinden çok farklı. ancak bu, para almalarını gerektirmiyor. 3 bisikletle sınırlarsın, o sınırı aşmazsın, bu kadar basit. ancak o zaman da 4. 5. gelenlerin mağdur olacağını söylüyorlar. olsun biz razıyız!!!

kendilerine resmi bir dilekçe, toplanan imzaların listesi ve atlas genel yayın yönetmeni özcan yüksek'in ido genel müdürüne yazdığı mektubu ilettim.
bu kampanya sadece ido ile sınırlı değil, yakında metronun, otobüslerin, trenin de kapısını çalacağız. ta ki onlar usanıp kapıları açana kadar.

not: peki neden ido bizi genel müdür nezdinde kabul etti? kampanyamız şimdiye kadar ntv, habertürk tv, habertürk gazetesi, star, bianet, turkish daily news (manşetten!) çıktı da ondan. 2000 kişiye yakın imza topladık ondan. basının desteğini arkamıza alıp adam gibi lobi yaptığımızda sesimizi duyurabiliriz.

1-2 ay sonra daha da iyi haberlerle görüşmek üzere inşallah...

Profile bak  
İletiTarih: 22 Ağustos 2010, 16:52 
PS Topluluk Koordinatörü
PS Topluluk Koordinatörü
Kullanıcı avatarı

Planlı ve kararlı çalışmalar ile yapılan lobinin ne kadar işe yaradığının en somut örneği.
Bu konuda emek veren iletişim koordinatörümüz Gizem Altın Nance'e teşekkür ediyorum.
Dilerim kendisinin de söylediği gibi konu, diğer toplu taşıma araçları için de dile getirilecek ve çözüm getirmek için çaba harcanacak.

Yavuz Ergun

Profile bak E-posta  
İletiTarih: 23 Ağustos 2010, 19:00 
Daimi Üye
Daimi Üye
Kullanıcı avatarı

evet, emegi gecenlere cok tesekkurler.

ancak IDO'nun arguman olarak ileri surdugu gerekceler kanimca mantikli degil. her aracin kapasitesi bellidir. kapasitesi uzerinde yolcu veya yuk tasinmaz. simdi grup geldi diye hepsini almak soz konusu olmaz, yer belirlenmis deniz otobusleri bile gelse herhalde bir gemi dolusu bisikletli icin yer olmayacaktir. makul bir sayi olacaktir. toplu gezilerde zaten onceden IDO ile gorusulup hareket edilir.

bugun de, para aldiklarindan gene de sayiyi sinirli tutuyorlar, ama hic bir zaman 3 bisiklet degil. ben cok daha fazla bisikletle parasini odeyerek bindim deniz otobusune. arka bolumde epey yer var. zaten bisikletleri ust uste koydugunda daha az yer kapliyor.

diger yandan hizli feribotta bu saydiklari sorunlarin hic biri yok. kapali mekana bisiklet degil her turlu yukle giriliyor. peki o zaman niye para almakta israr ediyorlar. bunu sordunuz mu? burasi bir gemi dolusu bisikleti alabilecek kapasiteye sahip.

reklamlarinda bisikleti kullaniyorlar ama bisiklet icin cozum uretmiyorlar. bisiklet icin duzenlenmis biletleri bile yok. uzerinde ilgisiz aciklamalar yazan bilet veriyorlar. yani neresinden tutsan kopuyor. merak ediyorum, 1-2 ay icinde neyle geri donecekler.

ama bizler kararliyiz yilmadan usanmadan hakkimizi arayacagiz, buna inaniyorum.
aynen devam :))

Profile bak  
İletiTarih: 24 Ağustos 2010, 07:58 
Daimi Üye
Daimi Üye
Kullanıcı avatarı

Efendim,O dilekçede yer alan 2000 kişiden birisi olmama rağmen yanlış anlaşılma ihtimalimin çok yüksek olduğunu bilerek,şunu söylemek isterimki;
Bizler genelde grup halinde hareket ediyoruz ve katılım sayımız en az 8-10 kişi arasında değişiyor.İdo mademki ücret alarak bizi yıldırma yoluna gidiyor.Bu durumda ben taşıma ücretinin ödenerek tüm grupla beraber ido'dan yararlanılmasını ve bisikletlerimizden asla vazgeçmeyeceğimizin gösterilmesinden yanayım.
Taşıma ücreti ödemeyeceğiz diye üç kişinin bu imkandan yararlandırılmasını,bizi haklı konumuzda bölmek ve birbirimize düşürmek olarak görüyor,yapmış olduğunuz yararlı çalışmalar için çok teşekkür ediyor,bundan sonraki çalışmalarınızda ise kolaylıklar ve başarılar diliyorum.Saygılarımla.

Profile bak E-posta  
İletiTarih: 26 Ağustos 2010, 13:41 
Normal Üye
Normal Üye

Tüm yorumlar için teşekkürler...
İDO, tüm araçlarda bisikletler için nasıl bir çözüm bulunabileceği konusunda çalışma yapıyor şu anda. Bisiklet alınabilir mi, kaç adet alınabilir, bundan sonraki siparişlerde bisiklet göz öünde bulundurularak tasarım yapılacak mı... bu soruların cevaplarını bize bildirecekler.
Koridorlar ve arka bölüm, acil çıkış noktaları olduğundan bu noktalara çok sayıda bisiklet konması, hele de üst üste konması mümkün değil.

Profile bak  
İletiTarih: 31 Ağustos 2010, 08:49 
Yeni Üye
Yeni Üye

slm
ben sempatik34 bende destekliyorum bu kampanyayı ne kadar grup olarak çalışılırsa hedeflere o kadar çabuk ulaşılır. bir imza çok şey demektir. saygılar

Profile bak E-posta  
İletiTarih: 31 Ağustos 2010, 09:52 
Gezgin
Gezgin
Kullanıcı avatarı

Selam Gizem,

Kararli calismalarinizin sonucunda olay insallah lehimize donecektir diye dusunuyorum. Hicbir maddi beklentiniz olmadan sadece toplum ve bisikletciler yararina olan bu uygulama icin sarf ettiginiz enerji icin sizleri cok taktir ediyor ve destekliyorum. .hi

Profile bak  
İletiTarih: 03 Eylül 2010, 07:07 
Moderator
Moderator
Kullanıcı avatarı

Değerli Pedalsever arkadaşlar,dostlarım...

Tatilde olmam dolayısı ile bu ortak çalışmamıza katılamadım,ancak Gizem ve emeği geçen herkes ile aynı yüreği taşıyorum,bundan sonraki çabalarımızda başarılar diliyorum .;

Gelelim şahsi düşünceme ; IDO Bisiikletten güvenlik nedeni ile para alınması açıklamasını yaparak kaçış yolu aramaktadır.Bugüne kadar sayısız yaptığım organizasyonların başlangıç ayağı IDO ile gerçekleşmiş ve devam etmiştir.Bana yapılan açıklamlarda şunu belirtmişlerdir! " 15 adet adet bisiklete kadar alabiliriz " kaldı ki bu deniz otobüsleri için geçerlidir,FERİBOT için ise sorun yaratmamaktadır.Burada IDO nun yaptığı açıklama yetersiz kalmıştır.Gerekli araştırma ve çalışmalarımızda hepimize kolaylıklar dilerim....sevgilerrr .by

" Bol Sporlu ve Pedallı Günler "

Hz.Mevlana

Pedal Sesi İst Temsilcisi
Mert Arsan

Profile bak E-posta  
İletiTarih: 03 Eylül 2010, 18:09 
Daimi Üye
Daimi Üye
Kullanıcı avatarı

Resim

Profile bak  
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 13 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız